ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλίας Τραμπάκουλος: Ήτανε στραβό το κλήμα το `φαγε κι ο γάιδαρος

Ηλίας Τραμπάκουλος: Ήτανε στραβό το κλήμα το `φαγε κι ο γάιδαρος

Ηλίας Τραμπάκουλος: Ήτανε στραβό το κλήμα το `φαγε κι ο γάιδαρος

«Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον οι αντιδράσεις και του δήμου μας είναι μηδενικές. Καμία ανακοίνωση, καμία καταγγελία, καμία κινητοποίηση προς την κεντρική εξουσία»

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης», κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του στα έργα του Δήμου Θηβαίων, σημειώνοντας πως ελάχιστα από τα έργα που εγγράφονται στον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα έργων υλοποιούνται, με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να χειροτερεύει την κατάσταση. Ο κ. Τραμπάκουλος υπογραμμίζει πως αρκετοί διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι καθώς οι εταιρείες δεν υποβάλλουν προτάσεις, αναφέροντας πως οι τιμές αγοράς είναι υψηλότερες από τις τιμές στα τιμολόγια του δημοσίου. «Εδώ η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα και να αναπροσαρμόσει τις τιμές των υλικών. Να αρχίσει, επιτέλους, να χρηματοδοτεί έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες και που τα έχουν τάξει μια και δυο και τρεις φορές» σημειώνει ο κ. Τραμπάκουλος στην ανακοίνωσή του.

«Όταν, ως «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» καταψηφίζουμε τους δημοτικούς προϋπολογισμούς του Δήμου Θηβαίων-επειδή είναι εξωπραγματικοί και εικονικοί- η αντίδραση των δημοτικών μας «αρχόντων» είναι από ειρωνική έως επιθετική.

Έργα δεκάδων εκατομμυρίων εγγράφονται στον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα έργων. Δυστυχώς, η πραγματικότητα μάς επιβεβαιώνει. Ελάχιστα από αυτά υλοποιούνται.

Τη φετινή χρονιά με την ενεργειακή κρίση και τον διψήφιο πληθωρισμό ένα νέο φαινόμενο ξεφυτρώνει. Κάποια από τα λίγα έργα που «τρέχουν» πάνε με ρυθμούς χελώνας λόγω της εκτόξευσης των τιμών των υλικών κατασκευής και δεν είναι λίγοι οι εργολάβοι που ζητάνε παρατάσεις ή διαλύουν τις συμβάσεις εκτέλεσης έργων.

Τέλος, πολλοί διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι καθώς καμία εταιρεία δεν υποβάλλει πρόταση μιας και – όπως λένε- οι τιμές αγοράς είναι υψηλότερες από τις τιμές στα τιμολόγια του δημοσίου.

«Όνειρο θερινής νυκτός» είναι οι εκπτώσεις 30% και 50% που δίνονταν παλιότερα. Όλες κυμαίνονται σε μονοψήφιο αριθμό κάτι που βυθίζει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά των δήμων αλλά και καθιστά την πραγματοποίηση μικρών έργων αδύνατη.

Εδώ η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα και να αναπροσαρμόσει τις τιμές των υλικών. Να αρχίσει, επιτέλους, να χρηματοδοτεί έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες και που τα έχουν τάξει μια και δυο και τρεις φορές.

Ας μην αναφερθούμε καλύτερα και στο «νέο φρούτο» που ευδοκιμεί με πρόσχημα τον κορονοϊό. Αναφέρομαι, φυσικά, στις απευθείας αναθέσεις εκεί όπου οι εκπτώσεις τείνουν να γίνουν μηδενικές και δίνονται σε εργολάβους χωρίς μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον οι αντιδράσεις και του δήμου μας είναι μηδενικές. Καμία ανακοίνωση, καμία καταγγελία, καμία κινητοποίηση προς την κεντρική εξουσία. Αυτό θα πει κομματική υποταγή. Όσο για τα έργα … μια άλλη φορά, την άλλη τετραετία.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι